Търсене

Летни "щети" по кожата и как да се преборим с тях


С настъпването на есента неизбежно се озоваваме пред проблема с дехидратираната и изтощена кожа на лицето. След силните летни вятър и слънце, по кожата се появяват пигментни петна, фини бръчици, кожата се изсушава, порите се разширяват.


Кратко и регулирано излагане на слънце би могло да бъде изключително полезно за организма - синтезира витамин D, който освен с всекиму познатите си ползи, спомага за по-доброто абсорбиране на калций.


От друга страна, прекомерното излагане на слънчеви лъчи, особено без защитни продукти, може да приравни лошото си влияние върху кожата с това на пушенето. Лъчите увреждат колагена в кожата и нарушават нейната еластичност и се получават микро-счупвания по тъканта. Забързва се и преждевременното стареене.


Често, ако не полагаме редовни грижи през цялата година, през есента е добре да се заемем активно със задачата.

Какво е добре да направим в началото на сезона, за да възвърнем блясъка и здравия вид на лицето си?


Винаги се започва от диетата - Приемайте повече сезонни плодове и зеленчуци. Можете да изпозлвате и допълнителни комплекси от витамини и минерали, подпомагащи специално състоянието на кожа, коса и нокти, за да подхраните организма си “отвътре”.


Изпозлвайте козметика според вида кожа. Най-важното е кожата да се хидратира и подхранва. Можете да нанасяте и домашни или професионални маски за лице веднъж в седмицата.


В случай, че лятото е нанесло по-сериозни щети, препоръчваме използването на мезотерапия, която упрепва, подхранва и озарява кожата ви. Мезотерапията не е нова на пазара, но се е доказала като ефективна само след няколко процедури. Продуктите от гамата Pluryal Mesoline като например Mesoline Shine, Mesoline Refresh са перфектните съюзници в тази битка.



Pluryal Mesoline Refresh е мезотерапия, която хидратира кожата в дълбочина и я регенерира. Съдържа най-висока концентрация хиалуронова киселина и растителни стволови клетки. В комбинация с коктейл от витамини, те заздравяват вида на кожата, озаряват я и изравняват тена.

Ефекти от използването на Pluryal Mesoline Refresh:

  • възстановява еластичността

  • заздравява вида на кожата

  • намалява фините бръчки


Pluryal Mesoline Shine е мезотерапия, която изсветлва тена на кожата и го уеднаквява. Тя действа като обновява кожата на клетъчно ниво с помощта на съдържащата се аскорбинова киселина. Спомага за свиването на порите и намаляването на т.нар. черни точки.

Ефекти от използването на Pluryal Mesoline Shine:

  • изсветлява тена наа кожата

  • изравнява тена на кожата

  • свива порите


Разбира се, най-добрият подход е индивидуалният, така че препоъчваме консултация с Вашия дерматолог или естетичен лекар, с когото заедно да изготвите комплексна терапия.


114 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички